14.6 C
București
joi, 6 octombrie 2022
AcasăChinaChina, reacţie feroce după ce Statele Unite au anunţat boicotarea politică a...

China, reacţie feroce după ce Statele Unite au anunţat boicotarea politică a Jocurilor Olimpice

-

Cazul Shuai Peng şi încălcarea drepturilor omului, în mod repetat, de un stat dictatorial, care a contribuit şi la declanşarea unei pandemii care a pus planeta pe butuci, au determinat o decizie simbolică din partea Statelor Unite.

in păcate pentru CIO, de acum, e clar că aceste Jocuri vor fi influenţate de imaginea tot mai proastă pe care China o are la nivel internaţional. Iar acum avem şi o dovadă concretă, în acest sens. Luni seară, Statele Unite ale Americii au anunţat că vor boicota politic JO 2022. Sportivii americani vor putea concura, la Beijing, însă niciun oficial american nu va face deplasarea în „Ţara Marelui Zid“ pentru a asista la festivitatea de deschidere.
„Administraţia Biden nu va trimite niciun reprezentant diplomatic la Beijing, pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Vom continua să atragem atenţia asupra încălcării drepturilor omului. Am transmis decizia şi aliaţilor noştri, dar totul rămâne la latitudinea lor“, a anunţat Jen Psaki, ofiţerul de presă de la Casa Albă.

Citeste mai mult: adev.ro/r3qm5r

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

„Este începutul sfârşitului ocupaţiei”. Ucraina anunţă că a străpuns apărarea rusă...

0
Forţele Kievului au străpuns apărarea rusă în mai multe sectoare ale liniei de front din apropierea oraşului Herson, a afirmat un consilier superior al...