AcasăExterne”BREXIT a ucis cel mai mare proiect economic și de pace din...

”BREXIT a ucis cel mai mare proiect economic și de pace din istorie”. 2022 – anul recesiunii în UK

-

Rafturi goale, benzinării fără combustibil, lipsă de transportatori… Marea Britanie trece printr-o criză logistică fără precedent. Haosul din țară este de așa natură încât guvernul lui Boris Johnson a fost nevoit să meargă la Armată pentru că au rămas fără camionieri după Brexit.

De când Brexitul a intrat în vigoare la 1 ianuarie, cifrele comerțului exterior britanic au fost marcate de volatilitate. În lunile martie, aprilie și mai, balanța dintre importuri și exporturi a înregistrat valori pozitive, spre deliciul euroscepticilor, dar de atunci cifrele roșii nu au făcut decât să crească.

Nigel Topley, un profesor pensionar galez care nu își poate ascunde furia când vorbește cu reporterii ziarului ABC despre ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) și care sunt, în opinia sa, consecințele negative ale unei separări pe care ar trebui să o facă nu s-au întâmplat niciodată.

„Brexit-ul a pus capăt celui mai important proiect economic și de pace din istorie”

mai mult la /voxpublica.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura