AcasăNoua ZeelandaAtac terorist inspirat de ISIS: 6 persoane rănite la un supermarket din...

Atac terorist inspirat de ISIS: 6 persoane rănite la un supermarket din Auckland. Atacatorul, împușcat mortal de poliție

-

Șase persoane au fost rănite la un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, după un atac cu cuțitul comis de un extremist care se afla în vizorul poliției. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști. Imaginile distribuite pe rețele sociale arată oamenii îngroziți, țipând și fugind după adăpost. Premierul Jacinda Ardern a declarat că atacatorul era un ”extremist violent” și a calificat incidentul drept ”atac terorist”, relatează The Guardian și New Zealand Herald.

Atacul a avut loc la supermarketul Countdown LynnMall din Auckland, bărbatul fiind împușcat mortal de polițiști. Acesta era originar din Sri Lanka și se stabilise în Noua Zeelandă în 2011. Din 2016, era sub supravegherea autorităților, fiind pe lista persoanelor monitorizate din motive de securitate națională.

Imaginile publicate pe social media arată mai mulţi cumpărători care avertizează că e ”cineva cu un cuţit”, după care se aud focuri de armă trase de poliţie.

Cel puțin două persoane au fost transportate la spital, fiind în stare critică, alte două persoane suferind răni mai puțin grave.

Cel puțin 10 mașini de poliție și ambulanțe au intervenit la fața locului.

Premierul a mai declarat că acesta era un simpatizant al ”ideologiei” mișcării teroriste Statul Islamic, însă era ”un lup singuratic” și a acționat pe cont propriu.

”Atacul a fost comis de un individ, nu de o credinţă, nu de o religie. Doar el poartă responsabilitatea pentru aceste fapte”, a subliniat premierul neozeelandez.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25014472-atac-terorist-inspirat-isis-5-persoane-ranite-supermarket-din-auckland-atacatorul-impuscat-mortal-politie.htm


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura