Premierul australian, Scott Morrison, a avertizat cu privire la atacurile cibernetice în creștere operate de entități statale, care țintesc de luni de zile o gamă largă de sectoare din domeniul public și privat al țării. Fără a specifica ce țară este responsabilă de aceste acțiuni, el a precizat că nu există un număr mare de actori care să aibă capacitatea de a efectua atacuri într-un asemenea mod.

Un actor statal își intensifică atacurile cibernetice asupra sectoarelor publice și private din Australia, a anunțat, la 19.06.2020, premierul Scott Morrison.

„Această activitate vizează organizațiile australiene dintr-o serie de sectoare, printre care agenții guvernamentale, industrie, organizațiil politice, educație, sănătătate, furnizori de servicii esențiale și operatori de infrastructuri critice”, a spus Morrison.

Premierul a declarat că atacurile au crescut „de-a lungul mai multor luni” și că a făcut publică amenințarea pentru a stimula conștientizarea. El a subliniat că nu există dovezi ale unei încălcări „la scară largă” a datelor cu caracter personal.

mai mult la  /geodef.net/


Descoperă mai multe la Lumea ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns