AcasăDanemarcaSchimbare majoră pe frontul din Ucraina. Danemarca trimite Ucrainei un sistem de...

Schimbare majoră pe frontul din Ucraina. Danemarca trimite Ucrainei un sistem de rachete anti-navă Harpoon

-

Nicio navă rusă nu va mai fi în siguranţă la vest de Crimeea şi principalul port al marinei ruse la Marea Neagră, Sevastopol, ar putea fi distrus, după ce Ucraina va primi sistemele Harpoon cu baza la sol, din Danemarca.

Informaţia vine chiar de la şeful Pentagonului, Defense Lloyd Austin, care a declarat reporterilor în cadrul unei conferinţe de presă de la Departamentul Apărării că forţele armate daneze vor transfera un sistem de lansare anti-navă şi rachete armatei ucrainene.

„Sunt deosebit de recunoscător Danemarcei, care a anunţat astăzi că va furniza un sistem Harpoon şi rachete pentru a ajuta Ucraina să-şi apere apele teritoriale”, a declarat Austin, după o întâlnire cu o coaliţie internaţională şi cu oficiali ai apărării din Ucraina, conform USNI News.

O rachetă Harpoon Block II poate distruge nave la peste 200 de km distanţă, punând în pericol orice vas militar rusesc la vest de Crimeea, precum şi cel mai important port rusesc la Marea Neagră, Sevastopol, mai spune sursa citată.

Achiziţia unui sistem performant anti-navă ar putea ajuta Armata Ucrainei să spargă blocada navală instituită de flota rusă după invazia începută pe 24 februarie şi să reia traficul comercial pe Marea Neagră. În jur de 80 de nave comerciale sunt blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului declanşat de Rusia, iar exportul de cereale din Ucraina se face prin România şi Polonia.

monitorulapararii.ro


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura