Lovitură de stat în Sudan: Principala putere paramilitară anunță că a preluat controlul asupra Palatului Prezidențial, a reședinței șefului Armatei și a cel puțin trei aeroporturi

0
359

Cel puțin trei persoane au murit în timp ce armata sudaneză și o forță paramilitară notorie se luptă în capitala Khartoum, pe fondul tensiunilor legate de propunerea de tranziție la un regim civil, transmite BBC.

orțele paramilitare Rapid Support Forces (RSF) afirmă că au preluat controlul a cel puțin trei aeroporturi, a reședinței șefului Armatei și a Palatului Prezidențial. Armata neagă acest lucru și afirmă că forțele sale aeriene atacă bazele paramilitare. Oamenii încearcă să se refugieze din calea luptelor.

  • „Încă se trage în continuare și oamenii stau în casă – este atât de multă panică și frică”, a declarat Ajok Monybiok pentru BBC prin intermediul surorii sale din Kenya. Sindicatul medicilor din țară a declarat că decesele au survenit în timpul luptelor susținute de sâmbătă, iar ambasadele Marii Britanii și SUA din oraș și-au avertizat cetățenii să rămână în case, transmite Sky News. 

VIDEO Lovitură de stat în Sudan: Principala putere paramilitară anunță că a preluat controlul asupra Palatului Prezidențial, a reședinței șefului Armatei și a cel puțin trei aeroporturi


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns