AcasăFederația RusăGermania ordona inchiderea a 4 din cele 5 consulate rusesti

Germania ordona inchiderea a 4 din cele 5 consulate rusesti

-

Germania revoca licentele a patru din cele cinci consulate rusesti din tara, a declarat miercuri un purtator de cuvant al Ministerului de Externe, scrie Politico.

Moscovei i s-a cerut „sa dispuna lichidarea celor patru consulate generale din Republica Federala Germania si sa o finalizeze pana la 31 decembrie 2023, cel tarziu”, potrivit ministerului de externe. Masura este menita sa creeze o „paritate structurala si de personal” intre cele doua tari, a adaugat ministerul.

Germania si Rusia si-au expulzat reciproc in repetate randuri diplomatii de la inceputul razboiului rusesc din Ucraina.

Decizia Berlinului a fost comunicata miercuri rusilor, potrivit ministrului de externe Annalena Baerbock. Un consulat general, precum si ambasada rusa vor continua sa functioneze.

Sambata, s-a aflat ca mai multi angajati ai statului german vor trebui sa paraseasca Rusia, deoarece Moscova a introdus „un plafon pentru numarul de angajati la misiunile germane din Rusia si la organizatiile oficiale germane”.

Aktual24.ro

Germania ordona inchiderea a 4 din cele 5 consulate rusesti


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

0
"Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...

Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura