Pentru ca s-au implinit recent 67 de ani de la fericita zi a mortii criminalului in masa ce-si spusese Stalin (si e cunoscut sub acest nume pe veci blestemat) si pentru ca urmasul sau de la Kremlin, Putin, promoveaza reabilitarea stalinismului si abject revizionism istoric, sa ne amintim. De pilda, de ucigasii sinistrei lor organizatii numita FSB, dupa ce i s-a spus rand pe rand Ceka, OGPU, NKVD, (in timpul marii terori) si KGB.

Campionul asasinilor acestei organizatii s-a dovedit, sub Stalin, Vasili Blohin. Pistolarul lui Stalin, care folosea un revolver tip Walther PPK, a omorat cu mana lui aproximativ 7.000 (din cei circa 20.000 de) prizonieri polonezi ingenuncheati si masacrati la ordinul ucigasului, la Katyn. Tot cu cate un glont in ceafa a mai ucis Blohin, tatal tuturor asasinilor platiti, nenumarati alti detinuti arestati de politia politica bolsevica. Nici un gestapovist sau securist n-a omorat cu mana lui cat Blohin.

A fost platit pentru serviciile sale de criminal in masa regeste si recompensat de Stalin cu nenumarate ordine, medalii si decoratii, intre care cu ordinul Steagul Rosu. Moartea lui Stalin l-a scos insa din paine. Blohin, alcoolic, a innebunit si s-a sinucis in 1955, pe cand micutul Putin avea trei ani. N-ar fi rau sa li se aminteasca asasinilor si comanditarilor lor de azi sfarsitul acestui patibular intre canaliile cele mai insetate de sange ale militiilor si securitatilor comuniste.

Petre M. Iancu

Lasă un răspuns