Federaţia Rusă se află în cea mai ciudată situaţie acum, după lansarea crizei de coronavirus pe care a vrut să o valorifice ca imagine, avantaje politice, economice şi de poziţionare internaţională, cu suita de instrumente ale războiului informaţional.
Acţiunile sale agresive cunoscute – şi expuse prompt şi fără rezerve de către toţi actorii vizaţi, de la UE, SUA, Canada până la România – în spaţiul bătăliei pentru imagine şi percepţie, s-au întors împotriva sa din mai multe motive.
Mai întâi, criza de coronavirus nu a trecut pe lângă Rusia, cum afirmase Preşedintele Vladimir Putin, ci a izbucnit puternic azi.
Apoi, confruntarea cu Arabia Saudită privind preţul petrolului, de pe poziţii de forţă, a ajuns la tăiarea majoră de către Rusia a producţiei cu 18%, ceea ce înseamnă schimbări majore în sistemul său naţional, dar şi sărăcirea majoră a bugetului, în timp ce criză. Pe de altă parte, toate naraţiunile sale alternative create în laboratoarele războiului informaţional au fost înfrânte de realitate, de coronavirus, iar marea nemulţumire a populaţiei care se acumulează şi ameninţă să măture nu numai preşedintele înainte de 2024, ci întreg regimul putinist.
Din fericire, reacţia cetăţenilor a fost imediată, atât a celor din Rusia lui Putin, cât şi a celor din democraţiile liberale şi de pe toate continentele. Degeaba a pozat Vladimir Putin în salvatorul global, că minciunea a avut picioare scurte.

Citeste mai mult: adev.ro/q8t8yd

Lasă un răspuns