Armenia, pe urmele Kazahstanului: Premierul a cerut la Moscova intervenția trupelor CSTO în caz că protestele iau amploare

0
393

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a cerut Kremlinului să trimită trupe CSTO în Armenia, urmând exemplul Kazahstanului, informează publicația „Baza”, citată de agenția ucraineană Unian. Motivul este reprezentat de protestele zilnice în masă din Erevan și din alte orașe, care l-au speriat pe șeful statului.

Potrivit sursei citate, în ajunul summitului CSTO de la Moscova (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă este în prezent prezidată de Armenia), Pashinyan a trimis o cerere oficială către CSTO.

„El a venit la Moscova pentru a obține garanții din partea membrilor Organizației: dacă situația din Erevan evoluează conform scenariului kazah, atunci Rusia și alți membri ai CSTO vor aduce trupe, vor reprima revoltele și îl vor ajuta pe Pashinyan să rămână la putere. Se presupune că mișcarea naționalistă ia acum amploare în țară, ceea ce amenință ordinea constituțională a statului și, prin urmare, decizia necesară a Organizației de a trimite un contingent militar în Armenia”, a declarat o sursă.

„Solicitarea lui Pashinyan a fost respinsă în cadrul Administrației Prezidențiale, iar el însuși a fost rugat să retragă cererea, în caz contrar, părții armene i s-a promis că o va scoate oficial de pe ordinea de zi.”

/www.stiripesurse.ro/


Descoperă mai multe la Lumea 🌐 mapamondⓜmedia

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns